یکی از دیدگاه هایی که بر اساس آن، تعرفه سرویس و نگهداری آسانسور 1403 معین می شود، نوع ساختمان است. در نرخنامه مصوبه سندیکا، قراردادهای سرویس و تعمیرات- نگهداری آسانسور برای ساختمان ها به ۵ دسته تقسیم بندی می شود. این ۵ دسته به صورت زیر است:
ساختمان های گروه ۱ شامل ساختمان های مسکونی است.
ساختمان های گروه ۲ شامل ساختمان های اداری تا ۱۰ واحد است.
ساختمان های گروه ۳ شامل ساختمان های اداری از ۱۰ واحد به بالا، مجتمع های تجاری، ساختمان پزشکی، بانک ها، مدارس، مجتمع های تفریحی، رستوران ها و تالارهای پذیرایی، آسانسورهای پارکینگ های عمومی و مسافرخانه ها است.
ساختمان های گروه ۴ شامل بیمارستان ها، درمانگاه ها، مراکز خدمات درمانی، آزمایشگاه، رادیولوژی، هتل ها و آشپزخانه های صنعتی است.
ساختمان های گروه ۵ شامل سازمان های بزرگ دولتی و عمومی، دادسراها و دادگاه ها، شهرداری، کلانتری، وزارتخانه، فرودگاه، مترو، مسجد و نظایر اینها است.
تعرفه سرویس و تعمیرات آسانسور 1403 برای این ۵ گروه ساختمان به ازای هر طبقه جدا تعریف شده است؛ و هر کدام از تعرفه ها بسته به اینکه چند لاین آسانسور در ساختمان وجود داشته باشد متفاوت است. لازم به ذکر است هزینه سرویس، تعمیرات- نگهداری آسانسور برای ساختمان هایی که دارای پله برقی هستند متفاوت در نظر گرفته شده است. نرخ اعلام شده در مصوبه سندیکا درج شده است.
انتخاب و اجرای مناسب دکوراسیون و زیباسازی کابین آسانسور نقش بسزایی در بهبود فضای کلی و تجربه کاربری دارد. چند نکته مهم که در انجام این کار باید در نظر بگیرید، عبارتند از:
طراحی داخلی کابین
طراحی کابین آسانسور باید با موضوع و سبک کلی ساختمان هماهنگ باشد. در مجتمع مسکونی، مرکز تجاری یا ساختمان اداری، عناصر طراحی داخلی باید با محیط اطراف هماهنگ باشند و هدف مورد نظر ساختمان را منعکس کنند.
انتخاب مواد
انتخاب مواد مناسب برای کابین آسانسور، بسیار مهم است. مواد باید بادوام بوده و به راحتی تمیز شوند و در برابر سایش و پارگی مقاوم باشند. فولاد ضد زنگ، شیشه و لمینت های با کیفیت بالا به دلیل دوام و جذابیت، انتخاب های محبوبی هستند.
ملاحظات ایمنی
ایمنی باید همیشه در اولویت باشد. هنگام انتخاب مواد، از رعایت استانداردهای ایمنی آتش نشانی و عدم لغزش برای جلوگیری از حوادث اطمینان حاصل کنید. علاوه بر این، ترکیب ویژگی های ایمنی مانند سیستم های ارتباطی اضطراری و روشنایی مناسب را برای راحتی کاربر در نظر بگیرید.
تعداد طبقات ساختمان:
هر چه تعداد طبقات بیشتر باشد، توقفگاه آسانسور بیشتر است و به همان اندازه ظرفیت توان موتور آسانسور باید بیشتر شود که تاثیر مستقیمی بر قیمت دارد.
میزان تردد در آسانسور:
به طور معمول تردد در ساختمانهای تجاری و اداری بیشتر از ساختمانهای مسکونی با تعداد واحدهای کم است، به همین علت ظرفیت کابین و موتور آسانسور در نوع اول، باید بیشتر انتخاب شود.
مشخصات ساختمان:
هرچه ساختمان مجهزتر و لوکستر باشد، به همان نسبت آسانسورها نیز باید دارای طراحی شکیلتر و خاصتر باشند و به این ترتیب، قیمت کابین بالاتر خواهد رفت.
سرعت آسانسور:
هرچه تجهیزات و قطعات آسانسور پیشرفتهتر و با کیفیتتر باشد و موتور آن از انواعی باشد که سرعت مناسبی ایجاد میکند و لرزش و تکان کمتری دارد، قیمت آسانسور بالاتر خواهد رفت.
قطعات آسانسور:
گرانترین قطعات آسانسور، موتور و کابین است که توصیه میشود، بهترین بودجه ممکن برای خریداری آنها را در نظر بگیرید، چرا که نقش مهمی در ایمنی، سرعت و کارایی آسانسور دارند.
برند ایرانی و یا خارجی:
به طور حتم خرید تولیدات ایرانی، قیمت پایینتری از قطعات آسانسوری است که در خارج از ایران تولید میشود. اما عواملی وجود دارند که قیمت تولیدات ایرانی و واردات قطعات و برندهای خارجی آسانسور را تغییر میدهد.
قیمت دلار:
متاسفانه در سالهای اخیر نوسانات ارز بسیار زیاد بوده و قیمت دلار تا حد زیادی افزایش یافته است، همین موضوع خرید قطعات و تجهیزات آسانسور خارجی را گرانتر از انواع ایرانی آن کرده است.
تحریم ها:
از طرفی، تحریمها باعث شده است بسیاری از شرکتهای خارجی، قطعات آسانسور را در اختیار واردکنندگان ایرانی قرار ندهند، در نتیجه روی قیمتها تاثیر مستقیمی دارد. با این تفاسیر، بسته به اینکه چه برندی را برای خرید آسانسور انتخاب کنید، قیمتها متفاوت خواهد بود.
https://fpflift.com/%D9%82%DB%8C%D9%85%D8%AA-%D8%A2%D8%B3%D8%A7%D9%86%D8%B3%D9%88%D8%B1
معمولا آسانسورها 10 درصد از انرژی ساختمان ها را به خود اختصاص داده اند؛ از این رو آشنایی با نحوه بهینه سازی مصرف انرژی آن ها از اهمیت بالایی برخوردار است. موتور آسانسور مهم ترین قطعه الکتریکی این تجهیز است که وظیفه تولید انرژی برای بالا و پایین بردن کابین را بر عهده دارد. مهم ترین روش های بهینه سازی مصرف انرژی در آسانسور به شرح زیر است:
انتخاب موتور مناسب
موتور این تجهیزات باید در سایز مناسب و راندمان بهینه انتخاب شود تا به درستی عمل کند. اگر موتور بالاتر از توان مورد نیاز، خریداری شود، در زمان فعالیت اتلاف بالای دمایی صورت می گیرد و انرژی زیادی مصرف می شود.
روغن کاری در زمان های مناسب
در آسانسورهای گیربکسی، بررسی روغن گیربکس ها و سایر قطعات باید به صورت منظم و با برنامه انجام شود. علاوه بر این روغن کاری ریل ها نیز از مهم ترین عوامل بهینه سازی مصرف انرژی در موتور آسانسور هستند.
استفاده از اینورتر برای آسانسور
استفاده از اینورتر، راه حلی ضروری برای کاهش مصرف انرژی در آسانسور است. این قطعه رابط بین برق و موتور بوده و می تواند به صورت خودکار، جریان مورد نیاز برای راه اندازی آسانسور را، به میزان لازم افزایش دهد.
استفاده از پانل های خورشیدی
استفاده از روشهای ذخیره انرژی مثل شارژ باتریهای صنعتی برای مواقع پر مصرف و قطع برق که توسط انرژی برگشتی موتور یا پانل های خورشیدی شارژ میشوند هم یکی از روشهای مدرن کاهش مصرف برق موتور آسانسور هستند.از این روش در خودروهای برقی امروزی استفاده میشود.
یکی از مهمترین نکات برای نصب آسانسور بیرون ساختمان این است که توجه کنید مدل آسانسور شما از کدام نوع است. متداول ترین و رایج ترین انواع آسانسور به سه دسته تقسیم بندی می شوند. این سه دسته را در قسمت زیر به اختصار بررسی می کنیم:
انواع آسانسور هیدرولیکی یا آسانسور کابلی:
وقتی صحبت از آسانسور به میان می آید، اکثر مردم فکر می کنند آسانسور، تجهیزاتی است که باید داخل یک محفظه در دیوار پنهان شده باشد. این در حقیقت یک تعبیر کلی است. برخی از انواع آسانسورهایی که در بیرون ساختمان نصب می شوند، متشکل از یک کابین هستند که شما می توانید کل اجزای کابین آسانسور و اتصالات آن را به طور واضح ببینید. آسانسور هیدرولیکی بر اساس حرکت یک پیستون حاوی سیال کار می کند. این آسانسور انرژی خود را از پمپ هیدرولیک و کابل برق تامین کرده اما در حالت آسانسور کابلی، انرژی حرکتی توسط موتور گیربکسها و جابجایی کابین آسانسور و قاب وزنه توسط فلکه کشش آن انجام میشود. لازم به ذکر است که آسانسورهای کابلی یا آسانسور کششی، برای مصارف خانگی کمتر متداول هستند و اکثر خانواده ها به فناوری آسانسور هیدرولیکی علاقه بیشتری دارند.
انواع آسانسور پنوماتیک تحت خلاء:
این دسته از انواع آسانسورهای جدیدتر، تجهیزاتی هستند که بر اساس سیستم پنوماتیک خلأ کار می کنند. این آسانسورها بدون شفت بوده و مقرون به صرفه تر هستند. آسانسورهای پنوماتیک معمولاً بهترین گزینه برای نصب اسانسور بیرون ساختمان محسوب می شوند. سیستم پنوماتیک برای این آسانسورها با تجهیزات بسیار ساده قابل راهاندازی است. آسانسورهای بیرون ساختمان از این مدل، در کنار راه پله و یا مکانی دیگر نصب می شوند.
انواع آسانسور بدون شفت:
سومین دسته از تقسیم بندی آسانسورها برای نصب در ساختمان آسانسورهای بدون شفت هستند. این آسانسورها از کابین مستطیل شکل تشکیل شده که یک مسیر را به سمت بالا و پایین طی می کنند. آسانسور بدون شفت، قیمت ارزان تری دارد، اما از نظر طراحی و ساخت به اندازه دو گزینه قبلی جذاب نیست.
https://fpflift.com/%D9%86%D8%B5%D8%A8-%D8%A2%D8%B3%D8%A7%D9%86%D8%B3%D9%88%D8%B1