این نوع نورپردازی رایج ترین روش برای روشنایی کابین آسانسور است. با نصب پنل های نورانی یا چراغ های LED در سقف کابین، نور به طور یکنواخت در فضا پخش می شود.
مزایا:
ایجاد نور یکنواخت و بدون سایه.
افزایش احساس فضا در کابین های کوچک.
مصرف کم انرژی با استفاده از چراغ های LED.
معایب:
اگر به درستی نصب نشود، ممکن است باعث ایجاد خیرگی شود.
نیاز به تعمیر و نگهداری دوره ای برای تعویض یا تمیز کردن چراغ ها.
انتخاب کفپوش مناسب برای آسانسور نیازمند توجه به چندین معیار مهم است که می توانند تأثیر زیادی بر کارایی، زیبایی و ایمنی آن داشته باشند. در ادامه مطلب در این ارتباط بیشتر صحبت خواهیم کرد:
مقاومت و دوام: کفپوش آسانسور باید در برابر فشارهای زیاد و تردد مداوم مقاوم باشد. بعلاوه مواد استفاده شده در ساخت آن باید توانایی تحمل ضربه و ساییدگی را نیز داشته باشند.
ضد لغزش بودن: کفپوش باید در فضاهای عمومی و ساختمان هایی با ترافیک بالا، ویژگی ضد لغزش داشته باشد تا از بروز حوادث و تصادفات جلوگیری شود.
نگهداری آسان: کفپوش آسانسور باید قابلیت شستشو و تمیز کردن راحت را نیز داشته باشد. این ویژگی نه تنها باعث افزایش دوام آن می شود، بلکه ظاهر آسانسور را همیشه مرتب و تمیز نگه می دارد.
زیبایی و طراحی: کفپوش باید با طراحی داخلی ساختمان هماهنگ باشد. انتخاب رنگ ها و الگوهای مناسب می تواند تأثیر زیادی بر زیبایی و جلوه های بصری فضای آسانسور داشته باشد.
سبک و وزن کم : کفپوش باید سبک باشد تا نصب آن آسان و سریع انجام شود. همچنین وزن مناسب برای جلوگیری از فشار زیاد بر سیستم آسانسور ضروری است.
مقاومت در برابر مواد شیمیایی: در برخی فضاها مانند بیمارستان ها یا کارخانه ها، کفپوش باید در برابر مواد شیمیایی و انواع روغن مقاوم باشد.
قیمت: قیمت کفپوش ها بسته به نوع مواد و ویژگی های آن ها متفاوت است. انتخاب کفپوشی که متناسب با بودجه پروژه باشد نیز یکی از معیارهای مهم محسوب می شود.
پاراشوت آسانسور یا "ترمز ایمنی آسانسور"، بخش مهمی از سیستم های بالابری در هر ساختمان تجاری یا مسکونی است. در اینجا پنج دلیل وجود دارد که نشان می دهد چرا باید سیستم ترمزهای اضطراری را برای آسانسورها نصب نمود:
1- ایمنی افراد
اول از همه باید گفت، ترمزهای ایمنی آسانسور (ترمزهای تدریجی) برای محافظت از جان مسافران نصب می شود. شرایطی را تصور کنید که در آن، عملکرد عادی آسانسور به دلیل نقص یا خرابی قطعات مکانیکی، مختل می شود. بدون ترمز ایمنی، (پاراشوت)، احتمال زیاد وجود دارد که آسانسور به طور غیرقابل کنترل، سقوط کند و جان افراد داخل آن را به خطر بیندازد. ترمزهای ایمنی یا همان پاراشوت آسانسور به طوری طراحی شده اند که وقتی کابین آسانسور از سرعت مجاز عبور می کند، قطعات آن به طور خودکار، درگیر می شود و از تصادفات فاجعه بار جلوگیری می کند.
2- حفاظت از اموال، بار یا کالاها
ترمزهای ایمنی آسانسور، علاوه بر محافظت از جان افراد، برای محافظت از کالاها یا محموله هایی که با سیستم بالابری حمل می شوند نیز ضروری هستند. در صورت خرابی آسانسور، خسارت مالی می تواند قابل توجه باشد. ترمزهای ایمنی تدریجی، یا همان پاراشوت آسانسور، از برخورد کابین آسانسور به چاهک جلوگیری می کند؛ گاهی سقوط کابین و برخورد آن به قسمت های انتهایی می تواند منجر به تعمیرات پرهزینه و آسیب احتمالی به ساختار ساختمان شود.
3- رعایت مقررات ایمنی
برای هر مالک یا مدیر ساختمان، رعایت مقررات ایمنی یک اولویت است. پاراشوت آسانسور طبق قوانین ساختمانی و مقررات ایمنی، قطعاتی الزامی هستند. عدم نصب یا نگهداری این قطعات ایمنی می تواند منجر به جریمه، مسئولیت قانونی و حتی جریمه شدن مدیر ساختمان شود. در موارد شدید، بنابر صلاحدید مهندسان ناظر، دستور مسدود شدن آسانسور صادر خواهد شد. بنابراین، نصب ترمز ایمنی آسانسور، نه تنها یک انتخاب، بلکه یک الزام قانونی است.بازدید های ماهیانه سرویسکاران و انجام استاندارد ادواری سالیانه به شناسایی و برطرف کردن این عیب کمک میکند.
4- جلوگیری از سقوط آزاد کابین
یکی از نگران کننده ترین حوادث مربوط به آسانسورها، سقوط آزاد کابین است. آسانسورهای بدون ترمز ایمنی معمولی یا پاراشوت ها، در معرض سقوط آزاد با وضعیت غیر قابل کنترل هستند که می تواند منجر به عواقب فاجعه بار شود. ترمزهای ایمنی آسانسور، به مکانیسم هایی مجهز هستند که جلوی سقوط شدید کابین آسانسور را می گیرند و مانع از وقوع شرایط تهدید کننده می شوند.
کف، برجسته ترین جنبه بصری کابین است که آن را به یک بوم ایده آل برای خلاقیت و طراحی تبدیل می کند. یکی از جنبه های کلیدی دکوراسیون کف، دوام می باشد. کابین های آسانسور، ترافیک سنگینی را تحمل می کنند که این امر می تواند منجر به ساییدگی و پارگی مواد کفپوش شود. با استفاده از مواد بادوام که برای استفاده در آسانسور طراحی شده اند، کف ها می توانند در برابر استفاده مداوم مقاوم شوند. همچنین، زیبایی خود را حفظ نمایند. دکوراسیون کف، فرصتی برای بازی با طرح ها، نقش ها و رنگ های مختلف است. انتخاب پوشش کف، اعم از فرش، کاشی یا حتی مصالح پایدار، می تواند به جذابیت بصری کلی کابین کمک کند. الگوهای تخیلی یا رنگ های پر جنب و جوش می توانند روحیه مسافران را بالا ببرند و فضای بصری دلپذیری ایجاد کنند.
علاوه بر این، کف می تواند به عنوان وسیله ای برای افزایش ایمنی کاربر استفاده شود. سطح یا الگوهای ضد لغزش به جلوگیری از حوادث ناشی از لغزش و سقوط کمک می کنند. ایمنی باید همیشه در اولویت باشد و کف را می توان برای ایجاد تعادل بین زیبایی و کاربری تزئین کرد. تزئین کابین و زیباسازی آسانسور، صرفا جهت زیبایی نیست؛ بلکه یک ضرورت برای بهبود تجربه کاربر و رضایت کلی است. صاحبان ساختمان می توانند با در نظر گرفتن اهمیت طراحی، تأثیر مثبت و خاطره انگیزی را برای همه افراد در این فضاهای بسته، ایجاد کنند.
یکی از اهداف مهم تعمیرات آسانسور صنعتی، ارائه یک سیستم کارآمد و ایمن به مدیر تأسیسات است. به این ترتیب، خدمات آسانسور و تأمین ایمنی افراد و بار قابل حمل باید در اولویت باشد. پس برای اینکه به این هدف برسید باید بازرسی منظم را برای آنها انجام بدهید. این کار دقیقاً همان اقداماتی است که هزینه های تعمیر آسانسور صنعتی را به شدت کاهش دهند.
به طور متداول، بهتر است بازرسی آسانسور صنعتی، هر ماه یک بار انجام شود. این کار حتماً باید توسط تکنسین های شرکت معتبر آسانسور انجام گیرد. ما به عنوان یک شرکت مجرب که سال هاست در این زمینه فعالیت می کنیم، توصیه داریم که برای بازرسی و تعمیرات – نگهداری آسانسورهای صنعتی هرگز تأخیر نداشته باشید و این کارها را هر ماه، یک بار انجام بدهید. اینکه شما ماهانه تمامی قسمت های آسانسور را چک کنید، بهتر از آن است که پس از یک مدت، به دلیل کوتاهی کردن، هزینه های هنگفت برای تعویض قطعات آسیب دیده بپردازید.
https://fpflift.com/%D8%AA%D8%B9%D9%85%DB%8C%D8%B1-%D8%A2%D8%B3%D8%A7%D9%86%D8%B3%D9%88%D8%B1